14 Sep 2016

cheat day teneettttneet

hi!

aku senarnya tengah buat atkin diet since awal tahun lagi, 1 jan 2016. alhamdulillah. dari status obesiti cuma tukaq jadi overweight ja. nak kata nampak makin lawa, dak jugak. aku dok rasa diri dok gemuk macam tu jugak. mungkin sebab hari hari dok belek badan sendiri kat cermin jugak kot. bangun pagi tengok cermin, ah gemuk lagi. masa nak tidoq tengok cermin, haish gemuk lagi. aku tak perasan sangat dengan perubahan diri sendiri tapi kawan kawan ramai la perasan. then ada certain kawan aku dah tak kenal aku. bila terserempak kat mana mana depa tak teguq pun sebab tak kenai. tskkkk T.T

"aku takleh buang imej hang yang gemuk dari otak aku. gila babuunn, hang kuruih dah?" 

harey, sedih gila dengaq T.T

cerita tentang kejayaan weight loss aku ni panjang lagi. next post lah aku ceritakan satu per satu. tak mudah senarnya nak kawal hati perasaan nafsu makan ni. lagi lagi bila aku seorang yang kuat makan dari kecik lagi. tak kira apa, semua sumbat masuk dalam mulut ja T.T

diet aku selalu turun naik turun naik. kejap kat darat. kejap terjun laut. tapi bila masuk mana mana kedai bakery, memang habeh terjun laut. emphhhh! sedapppp

2 hari lepas, aku masuk kedai bakery. actually cuma nak jenguk jenguk ja. tapi dah alang jenguk jenguk, hentam dua tiga pieces takpa kot. eheehehehehe. syaiton nirojim gila hati aku bisik suh cheat. bukan selalu katanya. masuk kedai bakery maka haruslah kita ambik gambaq jugak ahaaa! ya allah, still terliur nak makan lagi! 








dok belek gambar gambar ni lagi. still rasa takleh move on. lembut gila bila masuk mulut and gigit. kalau cheat selalu, alamatnya gemuk balik ler emph. nak makan lagi T.T

p/s : gambar yang ditangkap hanya menggunakan kamera handphone samsung galaxy grand prime. jangan ingat aku angkut dslr masuk kedai bakery pulak nanti

8 comments:

Lea Azleeya said...

Tak pe slow2 diet.. Janji tak ganggu kesihatan.. :)

Farhanah Afiqah said...

Kuajaqnya kawan tu. Bukan senang nak diet btw all the best ^^

Gee Lion said...

oh mai mai.. mai feveret belaka ni.. i mungkin akan letak tepi perkataan diet tu bila nampak makanan ni.. hak3..

arghhh peduli je la orang yg dok ngata tu.. bukan nak sokong, mengutuk aje keje.. not worthy our time hokey..

Eeiou _ said...

You're so pretty babe.
Good luck for your diet but don't push yourself too much ❤

Nabila Syifa said...

All the best..

izati said...

emmmm , dapnya rotiiiiii !!! huhu~

Nurul Faiz said...

sedapnya roti-roti tu. Huhu.

zaitie hasnan said...

teliuq jgk nampak..

btw syok ahh baca dalam loghat kedah ni.. =)