10 Aug 2016

politeknik

hi ♡

lamanya tak update T.T sibuk dengan life baru kat politeknik. disebabkan dapat course yang nak, aku terpaksa tinggalkan tingkatan 6 yang jalannya pintas untuk ke degree. ya. ada yang kata bodoh dan terdesak ambik diploma sebab tak tahan dengan f6.  lain orang lain pendapat. tahan tu ya tahan tapi dah rezeki aku dapat course yang aku nak. takkan nak menolak kan? haa diploma akauntansi. even second intake pun aku bersyukur laa asalkan akauntansi T.T

habeh tu hang takdak basic akaun, buleh ka nak follow subjek accounting? ya aku admit memula memang aku weng feat dengan blur teruk masa lect fundamentals of accounting tu masuk kelaih. yala. dulu aku budak sains kejuruteraan. manada basic akaun. belajar pun kitab fizik kimia addmath engineering drawing tu jaa T.T

nganga jugak memula tu. lama lama okayla. kena struggle lebih pada kawan lain sikit. ke hulur ke hilir cari balik buku asas akaun. dok lepak kat library cari buku akaun, alhamdulillah laa jumpa. so study ja. kalau malaih memang sakit la. dahla takdak basic akaun pastuih dok buat malaih pulak kan. memang naya

dok rasa macam hidup ni terlalu sibuk sangat. entah apa yang sibuk sangat. rasa tak terkejar semua benda. penat wei penat T.T

kadang rasa giveup. macam dah takdak semangat nak belajaq. tapi bila pikiaq tentang mak bapak, tentang masa depan. nak tak nak pun kena belajaq. T.T

jangan laa dok giveup woi